Využití Cinema 4D při designu interiéru a nábytku | SKVOT
Skvot Mag

Využití Cinema 4D při designu interiéru a nábytku

Chceš si vytvořit svoje hnízdečko? Nebo dělat profi návrhy pro klienty?

Využití Cinema 4D při designu interiéru a nábytku
card-photo

Valerie Kasalová

SKVOT Copywriter

12. května 2023 GRAFICKÝ DESIGN Článek

Já i ty a všichni ostatní určitě chceme, aby náš domov byl kouzelný, pohádkový a hlavně podle našich představ. Což může být problém, protože se mnohdy představy nesetkávají s realitou a zákony fyziky. Stím by ti mohl pomoci náš šikovný kamarád Cinema 4D.

 

Jasný, každý z nás si nějak představuje dream home, ale otázka zní, jak jej zrealizovat? Co když se tvoje představy velmi vymykají realitě? Chceš dvoupatrový gauč jako Emet z lego příběhu, ale do interiéru se ti evidentně nehodí. Což nemůžeš předem vědět, a právě proto musí na scénu přijít Cinema 4D.

Co je vůbec Cinema 4D

Pokud ještě nejsi tak zběhlý*á nebo jsi tu poprvé, jistojistě ti utekl článek, kde je tento pojem vysvětlený lépe. Není třeba si nad tím hned lámat hlavu, a tak pokud je toto téma pro tebe interesting, odkazuji tě sem.

3D pro architekty a designery

Nenech se zmást nadpisem, kde vidíš 3D, protože já ti předvedu profi program Cinema 4D, který využívají designéři a architekti. K čemu jim dopomáhá?

Ukázat klientům reálný obraz toho, jak by mohl vypadat jejich budoucí domov, protože buďme realisti, co není vidět, to jako by neexistovalo. Pro nás smrtelníky je vizualizace něčeho trochu náročnější a tohle je to správné kafíčko.

Zjistit více
 

Program lze vyzkoušet zcela zdarma!

Čteš správně, program ti je k dispozici na vyzkoušení zdarma na tomto odkazu. A jaké budeš mít možnosti?

• 14 dní práce v programu zdarma včetně ukládání projektů a přístupu do knihovny

• Po provedení nákupu se program sám převede na komerční verzi

• Bohužel budeš mít k dispozici pouze testovací verzi

Tohle je jeden z příkladů, jak by mohla vypadat vizualizace v programu, který si můžeš koupit. A nemusíš se držet pouze old school televize, tvoje fantazie může sahat až do samotných výšin. Můžeš se odvázat a upustit páru.

(zdroj: Digital Media a MAXON Computer)

Není to sranda, protože i takováhle malá retro televize může zabrat pár hodin. Kdyby to bylo jednoduché mohl by to dělat každý. A proto pokud chceš, aby tvoje návrhy jednou vypadaly i takto:

(zdroj: Digital Media a MAXON Computer)

dá se to vyřešit jen jediným způsobem. Vlastně dvěma ale konečné rozhodnutí nechám na tobě. Jistojistě jsi svéprávný*á a umíš si na rozcestníku vybrat cestu šitou na míru pro tebe. Kecám, to nikdo na 100% neumí, ale pojďme to zkusit.

Uč se od opravdového odborníka

Co kdybychom ti řekli, že známe někoho, kdo tě může naučit obtížné tvoření v tomhle programu? A co kdyby ses od něj mohl*a učit i ty? Here we go.

Lektor Josef Pospíšil vede náš online živý kurz Cinema 4D. Jak jinak, že? Příhodný název na téma kurzu, ale o tom zase jindy. Pokud hledáš místo, kde se naučit důležité skills bez zdlouhavě nudné teorie, čeká tě u nás 12 nadupaných lekcí plných zábavy. Ale i dřiny. Chceš si přece odnést hromadu užitečných zkušeností.

Navíc nemusíš program využívat jen na interiérové designování, protože Cinema 4D umí naprosto všechno. Třeba i:

• Výrobu reklamních a televizních spotů

• Produktový design

• Tvorbu vizuálních efektů ve filmech

• Grafiku do videoher

• Ilustrace pro medicínu i vědu

A taky architektonické vizualizace, které tě zajímají. Ovšem na kurzu se naučíš všeobecné základy pro zvládnutí jakékoliv vizualizace, kterou budeš chtít v budoucnu vytvořit.

Jsi tak trochu samouk?

I takové tu určitě máme, protože samouk-testovatel je můj nejoblíbenější typ lidí. Já osobně nemám ráda návody, a pokud si něco můžu udělat sama, tak do toho jdu po hlavě. Ovšem tohle je trochu jiná situace a doporučovala bych alespoň pro nějaké základy živý kurz pod dohledem experta, který odpoví na tvoje otázky, opraví vypracované zadání a poradí vždy, když nebudeš vědět, jak dál. Ne že bych ti nevěřila, ale víš jak.

No a teď teda ten tip pro hokus pokus testovatele. Youtube tutoriály! Správně, nejjednodušší způsob jak něco zvládnout, protože podle videa se dá zvládnout leccos, že?  

Takže i takhle se můžeš naučit tvořit interiérový design, ale nedoporučujeme pro úplné začátečníky, tohle už je spíše pro pokročilé tipy. Takže pokud už máš nějaký ten skill v Cinema 4D můžeš do toho jít.