Tvorba reklam a vizuálních efektů s Cinema 4D | SKVOT
Skvot Mag

Tvorba reklam a vizuálních efektů s Cinema 4D

Chceš se naučit efekty jako z Avatara?

Tvorba reklam a vizuálních efektů s Cinema 4D
card-photo

Valerie Kasalová

SKVOT Copywriter

12. května 2023 GRAFICKÝ DESIGN Článek

Každý jsme ten film viděl a už jenom koukání na něj je celá věčnost. Co teprve tvoření těch efektů? To jsou roky a roky příprav, které se pak ve výsledku promítnou ve třech hodinách. Sice tě asi nenaučíme, jak vytvořit efekty jako z Avatara, ale známe někoho, kdo to umí.

 

Možná, že jsme uhodili na špatný hřebíček a jsi spíše tým Avengers. I tam jsou krutopřísné efekty, ze kterých žasneš pokaždé, když to vidíš. Tak nebo onak jsme tu od toho, abychom ti poradili, kde se tyhle skills naučíš. Víš, kdo ti může pomoct?

Pojď zkusit odborníka na Cinema 4D

Fanfáry prosím, tramtada da da dá… Josef Pospíšil, CG Designer, animátor, architekt a CEO ve společnosti MAD Universe Studio. Tenhle frajer tě provede dvanácti lekcemi plnými tvoření a narozdíl od nás má opravdu bohaté zkušenosti na rozdávání. Online živý kurz Cinema 4D je pro tebe jako dělaný, pokud jsi:

  • — Motion designér
  • — Grafický designér
  • — UI designér

 

A vítáme u nás i tvůrce a studenty, kteří se nebojí trochu riskovat. Cinema 4D není nic pro sraby, ale my věříme, že ty to dáš!

Možná ještě trochu spíš, tak otevři oči

Možná jsme to na tebe začali chrlit trochu rychle. Omlouváme se, naše chyba, kterou ihned napravíme. Pokud jsi se teda momentálně probudil*a a nevíš, kde jsi, nebo ještě netušíš, o co tu jde, rádi tě nasměrujeme sem, kde se dozvíš, kdo a co je to Cinema 4D.

TOP 3 filmy vytvořené Cinema 4D

Možná jsi je viděl*a…. co to kecám, kdybys je neviděl*a, tak bys musel*a žít v lese bez signálu. Ne že by to tedy bylo něco špatného, ale o těchhle filmech přinejmenším víš, že existují. Pojď se podívat na zázraky, které Cinema 4D dokáže:

  • — Iron Man 3
  • — Inception (počátek)
  • — Letopisy Narnie

 

Třeba taková zvířata v Narnii jsou všechna vytvořena v programu Cinema 4D. Přesně tak, i ten slavný lev Aslan byl vytvořen v onom programu. Takže pokud potřebuješ vytvořit třeba mluvící kachnu s kšírama, víš, na koho se obrátit, ne?

zdroj: Free3D Her hakkı saklıdır

Koukáš na reklamy?

Máš pravdu, taky se je snažím přeskakovat. Zaprvé nikoho nebaví a nikoho nezajímají, ale to sem úplně nepatří. Někdy se nechám influencnout sem tam nějakou reklamou, protože některé jsou fakt TOP strop. Jenže stejně tak jako vizuální efekty, tak ani reklamy nejsou easy na tvoření v Cinema 4D.

Jak se tvoří reklamy, na které denně civíš

Když chceš vyrábět top reklamy v Cinema 4D, musíš mít základní návrh scény. Musíš si dát pozor na kompozici, abys nechal*a dost místa pro text a vizuály, což bude tvým klíčem k úspěchu. Ujisti se, že máš všechny prvky, které potřebuješ, a pak s nimi pracuj, abys vytvořil*a něco úchvatného. Takže využiješ:

  • — Materiály

 

Materiály jsou důležitým prvkem tvorby reklam v Cinema 4D. Je potřeba, aby sis dal*a práci a vytvořil*a si vlastní materiály, neboť to bude vypadat jedinečně a upoutá to více pozornosti. Můžeš experimentovat s různými texturami a barvami, aby ses dostal*a k požadovanému výsledku.

Zjistit více

 

  • — Oslnivé efekty

 

Efekty jsou to, co dává tvojí reklamě v Cinema 4D tu správnou kouzelnou jiskru a říz. Využiješ své znalosti a budeš experimentovat s různými efekty, abys mohl*a vytvořil něco úžasného. Použiješ nějaké světelné efekty, aby tvá reklama vypadala živě a poutavě. Necheš, aby někdo u tvé reklamy usnul.

  • — Animace

 

Animace jsou v Cinema 4D k nezaplacení. Když dokončíš svou scénu, použij animaci, aby se tvá reklama rozpohybovala a mohla patřičně zaujmout. Animuj jednotlivé prvky, aby reklama vypadala jako jeden celek, a použij k tomu nějaké klíčování, aby všechno bylo zkrátka smooth.

  • — Zvuk

 

A konečně, nezapomeň na zvuk. Doplň svoji reklamu hudbou nebo zvukovými efekty, které ti pomůžou dodat tu pravou atmosféru a podpořit emoce, které má tvoje dílo vyvolat. Zvuk může dát tvojí reklamě další rozměr a pomoci jí vyniknout v davu. To ostatně platí i pro jiné formáty, než je animovaná 3D reklama.

Tak to bylo několik našich tipů, jak využít k vytvoření úchvatné reklamy nástroje, které nabízí Cinema 4D. Použij je správně a uvidíš, jak tvá práce zazáří. Pokud nevynecháš ani jeden krok, budeš zaručeně král*ovna. Už teď se pomyslně klaníme.