Kde se dá využít Cinema 4D? | SKVOT
Skvot Mag

Kde se dá využít Cinema 4D?

Nejpopulárnější grafický software má víc než jedno využití.

Kde se dá využít Cinema 4D?
card-photo

Diana Kašparová

SKVOT Social media manager

18. dubna 2023 MOTION DESIGN Článek

MAXON Computer GmbH je to jméno. Jméno firmy, která stojí za vznikem jednoho z nejpopulárnějších softwarů pro tvorbu 3D grafiky – Cinema 4D. Kde je možné ho využít? Checkuj tento článek a dozvíš se to.

 

Software, který umožňuje vytvářet 3D modely objektů, povrchů, postav, prostředí, přidávat světla a stíny, aplikovat textury, animovat objekty a vytvářet vizuální efekty. Nabídne ti hromadu spešl funkcí jako MoGraph nástroje pro animaci hromadného pohybu, fyzikální simulace, možnost tvorby postprodukčních efektů a další. S jeho pomocí můžeš prostě tvořit a vytvořit vizuálně cool věci. Láká tě to? Nauč se pracovat s C4D V našem kurzu.

Kde využiješ Cinema 4D? Všude! 

Tak to tentokrát vezmeme třeba podle abecedy: 

Architektura

V architektuře jde o užitečný nástroj pro tvorbu 3D modelů budov a interiérů. Architekti a designéři ho využívají pro vizualizaci a prezentaci architektonických projektů. Díky tomu můžou klientům a investorům ukázat, jak bude jejich projekt vypadat v reálném prostoru. Při ukázce využívají různých světelných podmínek, které jim taky pomáhají při výběru materiálu nebo třeba umístění oken.

Filmová a televizní produkce

V této oblasti se využívá při tvorbě efektů, animaci postav, tvorbě vizuálních efektů, tvorbě animáků a reklam. S pomocí softwaru jde vytvářet celé animované světy. V reklamách zase můžeš za pomoci počítačové grafiky tvořit produkty, které vypadají jako skutečné.

Herní průmysl

Program Cinema 4D může být použitý pro tvorbu 3D modelů v počítačových hrách – herní postavy, zbraně, vozidla a prostředí. Vývojáři za jeho pomoci tvoří speciální efekty, které se používají v herním enginu. Jeho easy použití a výkonné nástroje umožňují vytvářet složité herní scény a interakce s okolním prostředím.

Zdroj: cinema4D.cz

Průmyslový design a výroba

V průmyslovém designu a výrobě se Cinema 4D používá k tvorbě návrhů produktů, strojů a průmyslových součástek. Je schopný simulovat různé výrobní procesy a poskytnout náhled na to, jak bude produkt vypadat v reálu.

Zjistit více

 

Vzdělávání

Software Cinema 4D se používá taky k výuce 3D grafiky, animace a vizualizace. Jeho intuitivní ovládání a nadupané nástroje umožňují studentům rychle se naučit tvorbu 3D modelů a scén.

Výtvarné umění

Výtvarní umělci využívají Cinema 4D k tvorbě digitálních uměleckých děl, jako jsou digitální sochy, abstraktní kompozice a interaktivní instalace. Pomocí tohoto softwaru mají možnost vytvářet složité a výrazné vizuální efekty a animace, které v tradičním umění prostě nenajdeš.

XR

Zdroj: Vreducation

Virtuální, rozšířená a smíšená realita, komplexně spadající pod název XR, je v současné době na vzestupu. Otevírá nový svět, který člověka pohltí. Výkonné nástoroje, které C4D nabízí, nám umožňují animovat, vytvářet a připravovat soubory pro VR/AR/MR realitu.

Příkladem je kreativní agentura Broduction, která vytvořila film na podporu AR hry Pokémon Go a do produkčních záběrů zapojila animované postavy při hledání Pokémonů prostřednictvím mobilního displeje. Tento projekt ukazuje potenciál technologií XR pro vytváření nových zážitků pro uživatele a jejich využití k propagaci produktů a služeb.

Ende šlus

Pro dnešek končíme, ale co se týká práce s tímhle programem – teprve začínáme. Potřebuješ něco, co ti nakopne tvůrčí potenciál? Pak neváhej a sáhni po Cinema 4D a nauč se v něm pracovat, nejlíp (samozřejmě) ve stejnojmenném kurzu od nás, klik! Tento nástroj nabízí fakt velké spektrum možností pro tvůj kreativní rozlet a má přesah do více oborů. Ať už chceš být animátor, designér, architekt nebo výrobce produktů, tady nešlápneš vedle.