Social listening: jak může pomoci značce na sociálních médiích | SKVOT
Skvot Mag

Social listening: jak může pomoci značce na sociálních médiích

Pojď blíž, ještě kousek.. ale notak, řeknu ti tajemství, o kterém se ti ani nezdálo.

Social listening: jak může pomoci značce na sociálních médiích
card-photo

Valerie Kasalová

SKVOT Copywriter

19. května 2023 SOCIAL MEDIA MANAGER Článek

Diskusní fóra jsou v dnešním světě trochu hunger games, kde žádný názor nemá šanci přežít. Pokud tě neubijou trollové, zajisté to schytáš od všeználků. Ale neboj se tenhle článek není o fightech na internetu.

 

Když už jsme u těch online diskuzí. Víš, co mají společného se social listening? Social listening je totiž proces, který vyhledává slova po celém internetu, a to hlavně na sociálních sítích nebo právě diskusních fórech. Proč tomu tak ale je?

Je to užitečné?

Že se ptáš, kdyby nebylo, tak o tom nepíšeme. Čas jsou peníze a peníze jsou čas – a na tohle téma se vyplatí ho investovat. Může ti to být ku prospěchu v budoucnu, pokud máš firmu. Vyhledávání slov na internetu ti pomůže poskládat obrázek toho, co si asi tak myslí zákazníci o tvojí značce. Je to trochu jako špehování.

Zákazníci jako reprezentace firmy?

Hej, hej, hej brzdi! Ještě jsme neskončili s výkladem. Díky social listeningu totiž zjistíš, co jsou tvoji zákazníci zač a koho kolem sebe máš. Neříká se čirou náhodou, že koho kolem sebe máš, tak to jsi ve výsledku ty sám? Takže pokud tvoji zákazníci jsou hulváti, rychle začni přemýšlet, kde se stala chyba.

K čemu je to dobré a proč toho využívat

Předtím jsme si tak trochu dělali srandu. Povahu svých zákazníků úplně ovlivnit nemůžeš. Ale proč je vhodný právě pro tebe social listening?

  • — Zjistíš, v jaký čas se tvoje firma řeší nejvíce. Jestli je to večer, odpoledne, dopoledne nebo třeba i ráno.
  • — Dá se také zjistit, kde všude se o tvé firmě mluví.
  • — Jak si vede v porovnání s konkurencí.
  • — Jestli se o ní mluví negativně, nebo spíše pozitivně.
  • — Jak často o ní uživatelé mluví.
  • — Co (potenciální) zákazníci opravdu chtějí.

 

Tak to bychom měli! Takhle easy to tedy úplně není, protože v reálu je to trochu složitější proces, ale momentálně máš alespoň motivaci přijít tomu na kloub.

Zjistit více

 

Šmírujou tě – oplať jim to

Pokud tě ani tohle nepřesvědčilo, tak sleduj – 88  % uživatelů se před samotným nákupem zajímá o názory lidí na internetu. Takže nelelkuj a zajímej se, co o tobě druzí říkají na internetu. Malá hra na Kelišku ti prospěje a možná to máš dokonce jako velká řada Čechů zkrátka v krvi!

Dáme ti radu. Existuje na to i spešl aplikace. Jmenuje se Brand24 a je v angličtině, na pár dní je snad i zdarma, tak můžeš nějakou tu kačku ušetřit.

Co ta sociální média? Jakou hrají roli?

Sociální média a social listening mají společného více než jen začátek slova. Na sociálních médií jsou totiž uživatelé urvaní z řetězu a píší úplně všechno. Tím myslíme úplně všechno. I to, co se úplně nehodí, což je pro značky výhoda – můžou sledovat reakce a hodnocení od lidí bez jakéhokoliv filtru.

Naše doporučení pro tebe

Chceš vědět víc? Víš v čem jsou vědomosti? V knihách! Vždycky, to se tak úplně nezmění. Takže tím se dostáváme k tomu co bychom ti doporučili. No film to asi nebude, že jo, to hádáš správně. Bude to kniha – a ne jen tak ledajaká.

Tato kniha probírá jen a pouze social listening a jaký jiný název by mohla nést než Social listening: 101. Dobře to číslo za tím jste pravděpodobně netušili ale zbytek je mě i tobě celkem jasný ne? Tak čti a čerpej znalosti. 

Tohle není sponzorované, takže ti nezaručujeme, že v knize najdeš zázrak zrození světa. Pokud chceš ale zaplnit všechny mezery v tomto tématu, tahle knížka ti pomůže.