CHCEŠ ZLEPŠIT SVOU KREATIVITU | SKVOT
Skvot Mag

Chceš zlepšit svou kreativitu? Ukážeme ti několik psychologických triků, které by mohly změnit tvou momentální situaci.

Chceš zlepšit svou kreativitu? Ukážeme ti několik psychologických triků, které by mohly změnit tvou momentální situaci.
card-photo

Valerie Kasalová

SKVOT Copywriter

17. října 2022 Článek

Psychologie je velmi magická a dokáže občas změnit náš pohled na věci, které se zdají být jasné. Stačí se jen snažit a chtít změnit naše dosavadní vnímání. Občas se totiž dostaneme do situace, kdy má naše představivost hranice a veškeré nápady jsou pryč. Je to naprosto okay a stává se to sem tam každému. Od toho jsme tu my s naším super vytuněným článkem, kde se ti budeme snažit poradit jak na to. Nemáme žádný zaručený patent ani know-how, ale můžeme ti pomoci s rozšířením obzorů. Každému totiž může sedět jiný tip či rada a tak ne vše co budeš chtít vyzkoušet ti ihned přinese vytoužený zázrak.

 

Někdy to chce trochu odstup

Každý víme, že nejlépe se radí druhým. Víte proč to tak je? Protože v případě kdy radíme druhým, tak máme v situaci trochu nadhled a vidíme vše z jiné perspektivy. Takže se nám problém i snadněji řeší než dotyčnému, který potřebuje východisko. Snaž se tedy netlačit na pilu a kouknu se na vše z jiného úhlu. Každému se někdy stane fuckup, ze kterého se musí vylízat.

Dej na své nálady

Není záhadou, že pokud máš špatnou náladu, tak je těžké přemýšlet, natož se vyhrabat z obtížné situace. Nemůžeš tedy čekat, že se ti nápady budou sypat z rukávů. Proto se zkus hodit do pohody a uvař si kávu. Stále to nezabírá, že? To protože nejsi v dostatečném chillu. Pusť si Netflix a zkus během dalšího dvou hodin nemyslet na práci. Vyčistí se ti hlava a třeba přijdeš na něco, o čem sis před myslel, že je to blbost.

Urči si deadline a dodržuj ho

Někdy je těžké něco dokončit, když sis zadal*a práci. Dostáváš se do bodu kdy jsi pánem vlastního času a zodpovědnosti. No a co teď? Nejprve si dej termín, do kdy chceš úkol splnit a toho se drž. Deadline, který si určíme sami, by měl být stejný strašák, jako od tvého bosse. Hlavu do takovéhleho extrému sice oklamat nejde ale i snaha se cení. Navíc se budeš cítit o dost lépe když ho dodržíš.

Zábavné výzvy mohou pomoci při nudné práci

Čas od času se zdá práce náročná a nemá konce. I takové dny mohou nastat a proto zachovej klidnou hlavu - známe to všichni. V takovém období je dobré si dávat různé výzvy v průběhu dne, které soustředí pozornost tam, kde budeš potřebovat a zároveň ti to bude připadat jako hra. Princip je v tom, že na každého funguje něco jiného. Já si třeba během dne dávám výzvu, kolik toho stihnu do obědové pauzy. Dávej bacha na to, ať vše děláš svědomitě a poctivě, nechceš se s tím přece patlat znova. 

Postav se demotivaci čelem

Taky se ti někdy stalo, že si jeden úkol dělal třeba dva týdny, i když to šlo udělat za jedno odpoledne? Hloupá otázka, všem se to děje a jistojistě i tobě. Je to vopruz a dokopat se k činům se zdá být nemožné. Ale ono je potřeba udělat ten první krok. Možná ten úkol není těžký, ale neustálým odkládáním, se zdá být nemožný co se týče splnění. Takže nádech, výdech a vzhůru do práce.

Co tedy závěrem?

Nejsi v tom sám/sama. Nikdo z nás v tom takhle není a stejně nám to tak občas přijde. Což je normální, víš jak by svět vypadal, kdyby každému šlo všechno a hned? Proč bychom tady pak asi byli. Úplně na nic a proto je fajn, že je každý jiný než Franta od vedle. Motivace občas chybí komukoli z nás a je potřeba se zvednout a jít ji hledat.