RECENZE KURZU ZÁKLADY COPYWRITINGU | SKVOT
Skvot Mag

Recenze kurzu Základy copywritingu

Zapojili jsme účastníky kurzu, aby se podělili o své zkušenosti…

Recenze kurzu Základy copywritingu
card-photo

Lenka Jílek Čvančarová

Vycházející hvězda | Účastnice kurzu

3. března 2023 COPYWRITING Článek

Pokud přemýšlíš o dráze copywritera a nevíš, kde začít, zkus kurz Základy copywritingu. Příspěvek na Instagramu upoutal moji pozornost. Klikla jsem a už měli v hrsti. Zaujal mě celkový vzhled webových stránek SKVOTU. Ano, slyšíš dobře, říkají si SKVOT a jejich nabídka kurzů je široká. Od pisálků, přes markeťáky, po kreativce. Každý si najde kousek sebe a za pomoci zkušených lektorů může rozvíjet své znalosti a dovednosti. Nebo začít od úplného začátku.

 

Jsem začínající copywriter, lépe řečeno junior copywriter. I tuto informaci jsem se dozvěděla na kurzu. Že je lepší používat junior copywriter. A musím říci, že junior copywriter zní lépe než začínající copywriter. Co myslíš? I takový zdánlivý detail, může pomoci v budování tvé kariéry, značky nebo čehokoliv na čem teď zrovna pracuješ. Potenciální klient se na tebe začne dívat jako na profíka, který umí používat slova.

Kurz vede Petra Rybková, sympatická a energická žena, která rozumí své profesi a dokáže zodpovědět každý dotaz. Už na začátku nám kladla na srdce, že žádný dotaz není špatný a každý problém má řešení. Její lekce jsou poutavé, poučné, informativně vyčerpávající, ale neuvěřitelně motivující. Po každé lekci s Petrou člověk cítí, že se ve své cestě posunul zase o kousek dál a neztrácí drahocenný čas. Naopak čas při lekcích plyne rychle a na konci si řekneš, že do sebe můžeš nasát víc, a ještě víc informací. Kurz má 12 lekcí. Ale věř mi, že nebudeš chtít, aby skončil.

V kurzu se sešla inspirativní parta lidí, která nakopne tvoji touhu po psaní a sebevzdělávání. Ne všichni jsou úplní začátečníci, a tak jsou jejich připomínky a poznatky věcné a dovedou tě dostat zpátky na správnou vlnu. Na kurzu je super, že není jen sáhodlouhým seznamem a výčtem praktik, které musí copywriter znát. Ale zahrnuje i praktická cvičení v průběhu lekce, kdy není moc času na rozmýšlení a člověk musí okamžitě reagovat. Procvičí tak svoje copywriterské dovednosti a naučí se pracovat rychle a efektivně. Součástí praxe jsou domácí úkoly, při kterých si procvičíš dovednosti psavce, naučíš se lépe porozumět značce tvého potenciálního klienta a získáš celkový pohled na práci copíka.

Říkáš si, co je to copík? Nevíš, co je to tonalita nebo lovebrand? Jak nastartovat svoji kreativitu a nebát se psát? Jak pracovat s klienty? Jak se naučit porozumět jejich značce a dokázat si domluvit zakázku, která bude výhodná pro obě strany a bude mít svá ucelená pravidla? Tak se zkus přihlásit a nauč se psát jako profík ve svém oboru. Staň se skvoťákem a poznáš, že psaní má svá pravidla, ale když je to láska, tak je to radost. Jak říká Petra: “Lepší nedokonalé něco, než dokonalé nic.”

Tak seber odvahu a staň se součástí skvělého týmu lidí, kteří sdílejí podobné hodnoty a názory a posunou tě ve tvé profesní cestě zase o kousek dál k tvému cíli. Uvidíš, že na konci kurzu vyleze nový člověk, který prošel transformací – získal jistotu v psaném slovu a nebude se bát odeslat svoje texty a získávat si zakázky, které ho budou naplňovat, bavit, ale především živit. Neváhej, koukni se na stránky platformy SKVOT a najdi si kurz, který ti sedne.

 

#zjuniorasenioremzapártýdnů #seskvotem