RECENZE: KURZ ZÁKLADY COPYWRITINGU | SKVOT
Skvot Mag

Recenze: Kurz Základy copywritingu

Zapojili jsme účastníky kurzu, aby se podělili o své zkušenosti…

Recenze: Kurz Základy copywritingu
card-photo

Miroslav Kuf

Vycházející hvězda | Účastník kurzu

3. března 2023 COPYWRITING Článek

Chceš změnit obor, nebo se jen zdokonalit? Vždycky jsi měl*a ve škole rád*a slohovky a těšil*a ses na ně jako dítě na zmrzlinu? Váháš, jestli je tohle to pravé? Tak neváhej! Byl jsem na tom stejně jako ty. Touha po osamostatnění se. Touha po práci na dálku odkudkoli. Touha po svobodě. To vše začíná právě teď a tady.

 

Kurz Základy copywritingu je pod vedením zkušené copywriterky Petry Rybkové. Společně s celým týmem SKVOTu vytvořili něco, co u nás nemá obdoby. Ať se již jedná o přihlášení do kurzu, po kterém následuje osobní rozhovor po telefonu, na kterém jsou ti zodpovězeny všechny tvoje otázky. Pokračujíc samotným kurzem. A v neposlední řadě i osobním přístupem samotné Petry.

A jak to celé funguje?

Samotný kurz probíhá v aplikaci Zoom. Na málokterém kurzu se setkáš s tím, že jsou to opravdu živé lekce, na kterých se řeší všechny dotazy, které ti zrovna přijdou na mysl, ať jsou sebevíc nesmyslné. K dispozici jsou potom veškeré materiály v Google Classroom, takže jediné, co potřebuješ, je účet od Gmailu. Také budeš po celou dobu ve skupině na komunikační platformě Telegram. V té se tým SKVOTu i samotná Petra věnují aktuálním dotazům ohledně kurzu a otázkám ohledně copywritingu. Petra sice slíbila, že bude jednou denně nahlížet do chatu, ale už nedodala, že to bude dělat i několikrát za den. Takže ve finále budeš čekat na odpověď opravdu jenom chvilku. Navíc ti mohou poradit i ostatní účastníci, kteří třeba právě vědí, jak daný problém vyřešit.

Takže lekce jako ve škole?

Co se týká samotných lekcí, tak ty jsou perfektní. Rozhodně ti doporučuji, aby ses snažil*a připojit vždycky v čas konání kurzu. Což je dvakrát do týdne (v úterý a čtvrtek mezi půl šestou a sedmou hodinou). Samozřejmě máš možnost lekce zhlédnout i ze záznamu, ale to prostě není ono. Petra do lekcí vkládá i praktické úkoly, které píšeš na živo a vlastně můžeš i slyšet pochvalu na to, co jsi právě vyplodil*a. Ve výsledku tě to motivuje, protože kdo nemá rád pochvaly? Jediné, co se dá snad kurzu vytknout, je občasné sekání se zvuku a obrazu.

Co vlastně z toho budu mít?

Po skončení kurzu je pro každého účastníka připraven certifikát. Jak ho získáš? Máš dvě možnosti. A záleží pouze na tobě, kterou si zvolíš. Pokud ti stačí pouze certifikát o účasti, tak nemusíš dělat prakticky vůbec nic, ale nikam tě to neposune. Pokud chceš certifikát o úspěšném absolvování, musíš dělat domácí úkoly. Ne, není to jako ve škole. Petra je chytře připravila tak, že jsou zábavné. Ne, nejsem Sheldon Lee Cooper. Tyto úkoly tě naopak nakopnou a posunou dál. Dostaneš zpětnou vazbu, dozvíš se co je cool a co je třeba zlepšit. A navíc nemusíš se bát odvázat svoji kreativitu z řetězu. Vždyť copy je vlastně kreativita, jako třeba malování. Takže ti nikdo hlavu trhat nebude, že to není tak, jak si to lektor představuje. Každý máme svůj styl, a co když právě tvůj styl je ten, díky kterému ti utrhnou všechny prsty, kterýma píšeš. A to už stojí za riziko, ne?

Co když to není pro mě?

A pro koho, že je kurz vlastně vhodný? Pro všechny! Ať jsi totální začátečník, nebo už máš nějaké zkušenosti. Potřebuješ vylepšit svůj brand, potřebuješ víc prodávat, potřebuješ vytvořit svoji značku. Neváhej! Nikde totiž není psáno, že tento kurz tu bude napořád.

Já osobně jsem tímto kurzem motivovaný to dokázat. A co vlastně chci dokázat? No, přece se chci stát copywriterem. Ale hlavně jsem v sobě objevil vše, co jsem potřeboval – důvěru v to, co chci dělat.

 

Pokud se ti práce tohoto juniorního copywritera líbila, najdeš ho na LinkedIn.

#zjuniorasenioremzapártýdnů #seskvotem