NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ APLIKACE NA IOS A ANDROID | SKVOT
Skvot Mag

Nejúspěšnější aplikace na iOS a Android

Ať je to ten nebo ten, pojďte appky, pojďte sem.

Nejúspěšnější aplikace na iOS a Android
card-photo

Gabriela Kokešová

SKVOT Copywriter

31. ledna 2023 TIPY Článek

Aplikace, mobily, aplikace, mobily, aplikace, mobily. Nerozlučná dvojka. Aplikace, počítače, aplikace, počítače. Taky nerozlučná dvojka. A pak tu máme dva rivaly: Android a iOs, ty nerozlučnou dvojkou nejsou. Anebo? Na otázku, který systém je lepší, si musí každý odpovědět sám (i když všichni víme, že je to iOs), na otázku, které aplikace jsou ty nejvíce úspěšné, ale můžeme odpovědět my. No díky bohu! 

 

Pojďme se tedy společně podívat na to, jaké appky (ajťácky řečeno, heh), by získaly ocenění nejlepší aplikace roku. A začneme pěkně po abecedě, takže Androidem, poté se začteš do iOsu a pak si povíme, jestli jsou aplikace, které bodují v případě obou operačních systémů (a takové samozřejmě jsou). 

Android it is 

Android, operační systém založený na jádře Linuxu dostupný jako open source. Najdeš ho na mobilních telefonech, tabletech, ale i v chytrých televizích. Pro smartphony se nejvíce rozšířil v roce 2011 a teta Wiki říká, že v roce 2021 Android aktivně používaly více než tři miliardy uživatelů. A to se dá. I když Android není tak intuitivní jako třeba iOs, i tak si nadále drží své fans. A teď konec všech vtipů! 

Podívejme na pět (vlastně 6) nejstahovanějších aplikací na Google Play v roce 2022. 

#1 Dream by WOMBO 

Aplikace ze sekce Umění a design. Pomocí síly Al může uživatel vytvořit umělecké dílo, a to během několika sekund. Zejména díky umělecké inteligenci. 

#2 BeReal 

Nová sociální síť, která funguje na velmi zajímavém principu. Všem uživatelům kdykoli během dne přijde připomínka, že „it’s time to BeReal” a uživatelé mají dvě minuty na to, aby zaznamenali, co v danou chvíli dělají. 

#3 PetStar 

Aplikace pro všechny, kteří milují své domácí mazlíčky. Appka totiž umožňuje vytvořit video s tvým mazlíčkem aka totální pop star. 

#4 Breathwrk: Breathing Exercises 

Podle Android uživatelů nejlepší aplikace pro osobní růst. Dech je nekonečná hnací síla a díky dýchacím cvičení se opravdu můžeš zlepšit.

V těsném závěsu za Breathwrk je i, nám všem dobře známé, Duolingo, protože „dog eats rice”. Některé zdroje ale říkají, že učit jazyk jinak než s Duolingem už ani nemá smysl. No nevím, každopádně Duolingo ví a taky se mu daří. 

#5 (teda #6) Plant Parent: Plant Care Guide 

Vítěz v kategorii nejlepší každodenní potřeby. Plant Parent je aplikace nabízející řešení péče o rostliny. S touhle aplikací už ti určitě žádná květinka nepojde. Díky této aplikaci se dost možná opravdu naučíš, jak, kdy a jestli vůbec zalévat kaktus, nebo jakým způsobem se starat o orchidej. A to chceš. 

iOS it is 

iOs je mobilní operační systém pro iPhony, což jistě víme. Je druhý nejpoužívanější operační systém, hned za Androidem. Na trh byl uveden v roce 2007, aktuální verzí je iOs 16.2. iOS vznikl na základě masOS, následně byl upraven i pro iPady a iPody.  

Jaké aplikace v roce 2022 nejvíce stahovali tzv. jablíčkáři?

#1 BeReal 

Je vidět, že i ti, co mají iPhone, chtějí být real a ukázat světu svůj „nudný” život. A i když se může zdát, že je tahle appka výsadou GenZ, opak je pravdou. K BeReal se přidává stále více a více lidí. Otázkou ale zůstává, na kolik uživatelů je opravdu real v daný moment. Rovnice je asi jednoduchá – ze začátku všichni, postupem času se ale vždycky hodí se fotit. Life is life. 

#2 Duolingo 

Co víc říct, Duolingo jede jako o závod. 

#3 How We Feel 

Aplikace pro všechny, které trápí těžké myšlenky. How We Feel totiž uživatele vybízí k tomu, aby se naučil vyjadřovat obtížné emoce pomocí slov. 

#4 Apex Legends Mobile 

Výherce v kategorii Hra roku. Původně prý počítačová verze hry převedená do mobilního zařízení. 

Společenstvo mobilu 

A jaké další aplikace si drží oblíbenost? 

My doporučujeme: 

  •  — VOS: Plán mentálního zdraví 

 

Aplikace, díky které máš možnost sledovat, jak se vyvíjí tvoje psychické zdraví. Denně odpovídáš na jednu otázku, sleduješ afirmace, citáty pro inspiraci, v aplikace najdeš také dechová cvičení, krizové centrum, síť terapeutů atd. 

  •  — Revolut 

 

Aplikace, kde můžeš spravovat všechny své peníze. Můžeš ale také investovat, nakupovat akcie či kryptoměny. Revolut je oblíbený zejména pro cesty do zahraničí, kdy směnou svých peněz na měnu dané země šetříš svoje penízky. 

  •  — Waze

 

Kdo řídí, jistě zná. Navigace do auta. Jednoduchá, přehledná a fungující v reálném čase, takže umožní pružně změnit trasu tudy, kde není doprava na pětce. 

Mezi další aplikace, které se stále drží v top seznamech, patří samozřejmě i tyto evergreeny, které není třeba představovat: 

  • — Instagram
  • — TikTok 
  • — Messenger
  • — Mapy.cz
  • — YouTube 
  • — Tinder
  • — Snapchat